Ondersteuning bij de STAP-regeling

Onze opleidingen krijgen gemiddeld een 9

Bij ons ben je geen nummer

De beste en NRTO-erkende opleiders

Home

Zo vergroot jij je kansen op de arbeidsmarkt! – deel 1

Zo vergroot jij je kansen op de arbeidsmarkt! – deel 1

De aldoor veranderende arbeidsmarkt brengt soms best wat uitdagingen met zich mee. Hoe voorkom je dat je steeds nét misgrijpt bij het solliciteren? Of hoe zorg je ervoor dat je binnen jouw huidige baan genoeg doorgroeimogelijkheden behoudt? Hieronder geven we je een aantal tips om je kansen op de arbeidsmarkt te vergroten!

Houd je ogen open voor kansrijke beroepen

Waar deuren sluiten, openen zich ook nieuwe deuren. En dat geldt ook voor beroepen. Waar beroepen verdwijnen, ontstaan er ook weer nieuwe beroepen. Denk maar aan het groeiende aantal data-analisten. Sterker nog, volgens het World Economic Forum (WEF)zullen 65% van de kinderen die vandaag naar de basisschool gaan, uiteindelijk een beroep gaan uitoefenen dat nu nog niet bestaat. Dus houd je ogen open voor dit soort nieuwe kansen en mogelijkheden. Misschien had jij nooit eerder overwogen om een ander carrièrepad te bewandelen, maar wie weet komt er wel een nieuwe kansrijke baan op jouw pad waar jouw hart sneller van gaat kloppen!

Zorg voor brede inzetbaarheid

Om jouw kansen op de arbeidsmarkt te vergroten, is het goed om breed inzetbaar te zijn! Een opleiding om bij te scholen, om te scholen of door te ontwikkelen kan daar uiteraard aan bijdragen. Het kan ervoor zorgen dat jouw profiel nét iets interessanter is dan dat van een andere sollicitant, je van meer vakgebieden kennis hebt en dus breder inzetbaar bent en je mogelijk in aanmerking komt voor meer functies.

Let wel op. Onderzoek goed of en welke opleidingen voor bepaalde functies nodig zijn. Zomaar klakkeloos een opleiding starten is zonde. Soms volstaat werkervaring namelijk ook al en is het niet noodzakelijk om extra scholingstrajecten te starten. Zoek dus goed uit welke opleiding(en) nodig zijn en maak de keuze zorgvuldig!

Waar liggen jouw interesses? Doe een carrièretest

Om je kansen op de arbeidsmarkt te vergroten, is het belangrijk om te weten waar je interesses liggen en voor welke functies jij eventueel open zou staan. Het is zonde als je met een tunnelvisie de arbeidsmarkt benadert, wanneer er mogelijk een breed scala aan beroepen jou op het lijf geschreven is. Een carrière- of beroepentest zou jou kunnen helpen om dit vast te stellen. Via Nationale Beroepengids en Randstad kun je bijvoorbeeld gratis een beroepskeuzetest invullen. 

Geplaatst in Inspiratie

Geschreven door Anne Rouschop

Content Marketeer Ontwikkelwijzer

Ook interessant…

Hoe combineer ik mijn fulltimebaan met een opleiding?

Hoe combineer ik mijn fulltimebaan met een opleiding?

Ben jij aan het overwegen om een opleiding naast je fulltimebaan te gaan volgen? En vraag jij je af of dat wel met elkaar te combineren valt en/of je dan ook voldoende tijd overhoudt voor jezelf en andere leuke dingen? Het antwoord op deze vragen ligt in je eigen...

Lees meer
Hoe weet ik of een baan bij mij past?

Hoe weet ik of een baan bij mij past?

Ben jij op zoek naar een nieuwe baan die naadloos bij jou past? Dan heb je een uitdaging voor je liggen. De huidige arbeidsmarkt is overweldigend. Het aantal openstaande vacatures blijft daarnaast met grote getalen stijgen. Kortom, de keuze is reuze. Maar hoe weet je...

Lees meer
Help! Ik heb gestudeerd. Wat kan ik ermee?

Help! Ik heb gestudeerd. Wat kan ik ermee?

Eindelijk is het moment daar: je cursus of studie is afgerond. Na alle studie-uren heb je eindelijk jouw diploma of certificaat in handen. Maar wat kan je er precies mee? Is een studiekeuze bepalend voor de rest van je carrière? En moet die eerste baan direct de...

Lees meer
Update STAP-regeling

Update STAP-regeling

Inmiddels zijn we meerdere maanden onderweg met het STAP-budget. En dat het populair is, is gebleken. Nederland wil massaal door- en bij leren. Dat is natuurlijk hartstikke mooi, maar dat betekent helaas wel dat niet iedereen direct gebruik kan maken van deze...

Lees meer

Over de Ontwikkelwijzer

De opleiders van de Ontwikkelwijzer (onderdeel van de Eikk Onderwijsgroep) helpen jou bij het zetten van de volgende stap in de arbeidsmarkt. Lees de inspirerende verhalen van andere omscholers en doorstromers, bekijk de beschikbare trajecten en ontdek wat nodig is om jouw gewenste omscholings- of doorgroeitraject te starten met het STAP-budget.

Tot €1.000 scholingsbudget
Snel geregeld
Vergroot je baankansen
De beste en NRTO-erkende opleiders