Ondersteuning bij de STAP-regeling

Onze opleidingen krijgen gemiddeld een 9

Bij ons ben je geen nummer

De beste en NRTO-erkende opleiders

Home

Vijf signalen dat het tijd is voor een carrièreswitch

Vijf signalen dat het tijd is voor een carrièreswitch

Een carrièreswitch is geen makkelijke beslissing. Ondanks dat je bij je huidige baan goed zit, twijfel je er misschien toch aan of het wel is wat je wil. Wanneer maak je nou zo’n keuze? Wij hebben de 5 signalen op een rijtje gezet waaraan jij kan merken dat het voor jou tijd is om die switch tóch te maken.

Geen motivatie om naar werk te gaan, collega’s waar je je aan ergert en aan het eind van de maand niet het salaris waar je van droomt? Als dit voor jou op een simpele dinsdagmiddag lijkt, is de kans groot dat we nieuws hebben voor je.

1. Word ik hier gelukkig van?

Kom je met tegenzin je bed uit? Tuurlijk, dat komt bij iedereen wel eens voor. Maar wanneer dit lange tijd aanhoudt, is het belangrijk om ermee aan de slag te gaan. Want op den duur ga je het merken op de werkvloer. De focus ligt ergens anders en dingen die je voorheen goed afgingen, gaan opeens moeizaam. Werken zonder plezier houd je niet lang vol. En moet je ook zeker niet willen. Herken je dit? Stel jezelf dan de vraag: word ik hier gelukkig van? Het antwoord op deze vraag helpt je verder.

2. Talentverspilling

Misschien mist wel de uitdaging in je baan. Of heb je het gevoel dat jouw vaardigheden niet meer van toepassing zijn bij de baan die je nu hebt. Er kunnen allerlei redenen zijn waardoor jouw talent niet tot zijn recht komt. En niets is zo demotiverend als niet doen waar je goed in bent. En buiten dat: het is zonde van jouw talent. Heb je het gevoel dat de dagen langzaam gaan en er niet genoeg meer te leren is? Dan is het tijd voor verandering.

3. De klik is er niet

Merk je dat de sfeer binnen het bedrijf jou belemmert tijdens de werkdagen? Een niet-zo-gezellige werksfeer is bepalender dan je denkt voor de productiviteit. Net zoals het ontbreken van de klik met je collega’s of het hebben van vraagtekens bij de werkwijze. Ze zijn enorm bepalend voor het verloop van de dag. Is dit herkenbaar? Dan is het misschien verstandig om op zoek te gaan naar een andere organisatie. De sfeer onderling heeft een grote invloed op de werkvloer. En dus ook op jouw werk. Zorg dat je ergens werkt waar je je op je gemak voelt.

4. Waar is mijn salaris?

Werkplezier, fijne collega’s en een goede sfeer. Het is allemaal heel belangrijk voor hoe jij je voelt op werk. Maar een ander belangrijk element is het salaris. Leg jij jouw ziel en zaligheid in de producten, maar staat daar tegenover een kleine beloning? Dan is de eerste stap die je mag en ook kán ondernemen een salarisverhoging aanvragen. Een lastig gesprek, maar wel een gesprek dat je mag voeren. Blijft de waardering nog uit? Dan kun je altijd op zoek gaan naar een andere werkplek.

5. Hart op de verkeerde plek

Merk je dat je passie toch ergens anders ligt? Heb je het gevoel dat je uit jouw huidige baan niet de voldoening haalt die je had verwacht? Ga dan op onderzoek uit waar die passie wél ligt. Het leven is te kort om te blijven hangen. Gun jezelf een kans om jouw dromen achterna te gaan en je hart te volgen. Een switch kan een grote stap zijn, maar wie niet waagt, wie niet wint. En de kans dat het goed uitpakt, is groter dan groot. Want je gevoel volgen, is altijd de juiste keuze.

Gaat er bij jou een belletje rinkelen?

Vind je het spannend of twijfel je over de richting, maar herken je je wel in deze punten? Wij helpen je graag bij het kiezen van een nieuwe uitdaging. Van begin tot eind.

Bekijk hier ons opleidingsaanbod.

Geplaatst in Nieuws

Geschreven door Anne Rouschop

Content Marketeer Ontwikkelwijzer

Ook interessant…

Hoe combineer ik mijn fulltimebaan met een opleiding?

Hoe combineer ik mijn fulltimebaan met een opleiding?

Ben jij aan het overwegen om een opleiding naast je fulltimebaan te gaan volgen? En vraag jij je af of dat wel met elkaar te combineren valt en/of je dan ook voldoende tijd overhoudt voor jezelf en andere leuke dingen? Het antwoord op deze vragen ligt in je eigen...

Lees meer
Hoe weet ik of een baan bij mij past?

Hoe weet ik of een baan bij mij past?

Ben jij op zoek naar een nieuwe baan die naadloos bij jou past? Dan heb je een uitdaging voor je liggen. De huidige arbeidsmarkt is overweldigend. Het aantal openstaande vacatures blijft daarnaast met grote getalen stijgen. Kortom, de keuze is reuze. Maar hoe weet je...

Lees meer
Help! Ik heb gestudeerd. Wat kan ik ermee?

Help! Ik heb gestudeerd. Wat kan ik ermee?

Eindelijk is het moment daar: je cursus of studie is afgerond. Na alle studie-uren heb je eindelijk jouw diploma of certificaat in handen. Maar wat kan je er precies mee? Is een studiekeuze bepalend voor de rest van je carrière? En moet die eerste baan direct de...

Lees meer
Update STAP-regeling

Update STAP-regeling

Inmiddels zijn we meerdere maanden onderweg met het STAP-budget. En dat het populair is, is gebleken. Nederland wil massaal door- en bij leren. Dat is natuurlijk hartstikke mooi, maar dat betekent helaas wel dat niet iedereen direct gebruik kan maken van deze...

Lees meer

Over de Ontwikkelwijzer

De opleiders van de Ontwikkelwijzer (onderdeel van de Eikk Onderwijsgroep) helpen jou bij het zetten van de volgende stap in de arbeidsmarkt. Lees de inspirerende verhalen van andere omscholers en doorstromers, bekijk de beschikbare trajecten en ontdek wat nodig is om jouw gewenste omscholings- of doorgroeitraject te starten met het STAP-budget.

Tot €1.000 scholingsbudget
Snel geregeld
Vergroot je baankansen
De beste en NRTO-erkende opleiders