Ondersteuning bij de STAP-regeling

Onze opleidingen krijgen gemiddeld een 9

Bij ons ben je geen nummer

De beste en NRTO-erkende opleiders

Home

Studeren met subsidie

studeren met subsidie

Studeren met subsidie

Er zijn diverse mogelijkheden om studiekosten te verlagen. Zo zijn er in Nederland verschillende subsidies waar je aanspraak op kunt maken. Welke subsidiemogelijkheden er zijn en hoe je ze kunt aanvragen, zetten we voor je op een rij.

Met het geld van een subsidie kun je een opleiding of training goedkoper of zelfs helemaal gratis volgen. Zo ontwikkel je jezelf tijdens of na een baan. Je vergroot zo jouw kansen op de arbeidsmarkt en je creëert meer kansen op een nieuwe baan of functie. Je ontwikkelt dus niet alleen jezelf, maar ook je loopbaan.

De voordelen van studeren met subsidie

Om- of bijscholen brengt veel voordelen met zich mee. Je ontwikkelt jezelf op werkgebied, maar ook op persoonlijk gebied. Deze nieuwe skills en kennis kun je vervolgens implementeren in je (nieuwe) baan. Hierdoor kun je die volgende stap zetten die je al zolang wilde of beginnen aan een compleet nieuwe uitdaging.

Alle kleine beetjes helpen. Twijfel je of je een bepaalde opleiding wel zou volgen? Omdat je financieel niet breed zit of omdat je twijfelt of de opleiding het geld waard is? Dan is het fijn om subsidie te krijgen. Door minder te betalen voor een opleiding zijn er meer mogelijkheden voor jou. Zo kun je laagdrempeliger tóch een opleiding volgen. Subsidie helpt je om je twijfels weg te nemen en ervoor te gaan.

Mogelijke subsidieregelingen

STAP-budget

Het afgelopen jaar vloog het nieuws over het STAP-budget je om de oren. 1000 Euro studiesubsidie om jouw positie op de arbeidsmarkt te verbeteren. Je kunt jaarlijks gebruikmaken van deze 1000 euro. Zo zijn er zelfs opleidingen en training geheel gratis te volgen. Het budget is wel beperkt en op is op.

NL Leert Door

Eind 2020 maakten we kennis met de NL Leert Door-subsidieregeling waarmee Nederlanders geheel kosteloos een opleiding konden volgen. Deze subsidie is voor iedereen van 18 jaar tot een pensioengerechtigde leeftijd. Hierbij maakt het niet uit of je momenteel in loondienst bent, een flexibel contract hebt of werk zoekt. Via Nederland Leert Door kunnen zelfs zelfstandigen en zzp’ers gebruikmaken van gratis scholing.

Levenlanglerenkrediet

Ben je tussen de 30 en 55 jaar? Dan kom je in aanmerking voor het Levenlanglerenkrediet. Deze subsidie financiert een hbo-bachelor of een Associate degree. Dit is een leensysteem bij DUO, Dienst Uitvoering Onderwijs en heeft gunstige voorwaarden. Zo heb je na afronding van de opleiding 15 jaar de tijd om het krediet terug te betalen en hangt het bedrag af van je inkomen.

Intern opleidingsbudget

Investeert jouw werkgever in opleidingen binnen de organisatie? Dan kun je vaak voor een aantrekkelijke prijs een opleiding of training volgen, of zelfs geheel gratis. Vaak zijn deze opleidingen flexibel te volgen naast je huidige baan. Zo hoef je niet in te leveren op je vakantiedagen of salaris. Check dus bij je werkgever wat er mogelijk is voordat je zelf op zoek gaat naar een cursus, opleiding of training. Er is een hele hoop mogelijk als je er intern naar informeert.

 

Meer lezen over de STAP-regeling?

Weten hoe je gebruik kunt maken van het STAP-budget? Lees het hier!

Ga je voor de STAP-regeling?

Eén van de meest actuele subsidieregelingen voor het studeren is de STAP-regeling. Maar wanneer is de STAP-regeling de beste optie voor jou? Er zijn een aantal eisen waar jij aan moet voldoen, namelijk:

  • Je moet 18 jaar of ouder zijn
  • Je mag geen AOW ontvangen
  • De training of opleiding moet in het STAP-scholingsregister staan
  • De studie mag nog niet zijn gestart op het moment dat het STAP-budget wordt aangevraagd

Voldoe jij aan deze eisen? Dan is het erg aantrekkelijk om voor de STAP-regeling te gaan. Er zijn veel opties die jouw kennis en kunde naar een hoger niveau tillen. Een breed aanbod aan studies en een breed aanbod aan locaties en aanbieders van studies.

We helpen je graag in de volgende stap van je ontwikkeling. We bieden studies aan in de sectoren: financiële sector, ICT-trainingen en Persoonlijke Ontwikkeling. Meer weten over het STAP-budget? We helpen je graag verder!

 

Wil jij een opleiding boeken met het STAP-budget?

Bekijk welk opleidingsaanbod er boekbaar is met het STAP-budget!

Over de Ontwikkelwijzer

De opleiders van de Ontwikkelwijzer (onderdeel van de Eikk Onderwijsgroep) helpen jou bij het zetten van de volgende stap in de arbeidsmarkt. Lees de inspirerende verhalen van andere omscholers en doorstromers, bekijk de beschikbare trajecten en ontdek wat nodig is om jouw gewenste omscholings- of doorgroeitraject te starten met het STAP-budget.

Tot €1.000 scholingsbudget
Snel geregeld
Vergroot je baankansen
De beste en NRTO-erkende opleiders