Ondersteuning bij de STAP-regeling

Onze opleidingen krijgen gemiddeld een 9

Bij ons ben je geen nummer

De beste en NRTO-erkende opleiders

Home

Over Persoonlijke Ontwikkeling

Over persoonlijke ontwikkeling

Ontwikkelingen gaan razendsnel. Zó snel, dat ze soms maar lastig ‘bij’ te houden zijn. Dit vraagt om flexibele werknemers die kunnen inspringen waar nodig. Maar, hoe zorg je er nou voor dat je wél de kennis hebt om in te kunnen springen, maar jezelf niet overwerkt? Juist, door te investeren in jouw persoonlijke ontwikkeling!

Waarom Persoonlijke Ontwikkeling?

De wereld is continu in ontwikkeling en het liefst ontwikkel je natuurlijk mee. Door te investeren in jouw persoonlijke ontwikkeling haal je het beste uit jezelf. Niet alleen op werkgebied, maar ook op privégebied kun je hier veel aan hebben! Hoe ga je om in stressvolle situaties? Haal jij altijd alles uit je dag? Door naar jou eigen interesses, grenzen en valkuilen te kijken, gun je jezelf om beter in je vel te zitten en de dagdagelijkse zaken te relativeren. Ontwikkel jezelf, krijg meer inzicht in jouw doen en laten en leer waarom jij op een bepaalde manier reageert. Bij de Ontwikkelwijzer kan het.

Wat levert een investering in Persoonlijke Ontwikkeling  jou op?

Door te investeren in jouw Persoonlijke Ontwikkeling zorg jij ervoor dat jij het maximale uit jezelf kunt halen. Wil jij je dag beter leren inplannen? Wil jij je grenzen beter leren bewaken? Er zijn tal van mogelijkheden om jezelf continu te blijven verbeteren en te groeien als persoon.

De wereld verandert snel, innovaties halen ons in en de tijd lijkt soms sneller te gaan dan voorheen. Misschien herken je het wel. Door aandacht te besteden aan je persoonlijke ontwikkeling, kun je de veranderende wereld steeds beter bijhouden. Je speelt namelijk een actieve rol in deze veranderende wereld.

Waar focus jij je op binnen persoonlijke ontwikkeling?

Communicatie, een vak apart

We communiceren de hele dag door. Offline én online. En dat op allerlei verschillende manieren, met allerlei verschillende mensen. En laat deze communicatie nou net zo’n belangrijk element zijn voor een goede samenwerking.

En ondanks dat je de hele dag bezig bent met communiceren, is goede communicatie écht een vak apart. Hoe breng ik doeltreffend informatie over? Hoe presententeer ik met de juiste energie? Hoe kan ik iemand opbouwend feedback geven zonder dat ik daarmee zijn of haar gevoelens raak? Het zijn allerlei vaardigheden waar je gedurende jouw dagdagelijkse werkzaamheden mee te maken krijg. Het is dan ook niet vreemd dat slechte communicatie één van de grootste frustraties op de werkvloer is. Zo kan slechte communicatie leiden tot conflicten, misverstanden, onderlinge irritaties of zelfs ontevredenheid op de werkvloer. Oftewel, communicatie is key!

Daarom biedt de Ontwikkelwijzer verschillende trainingen aan waarin de kunst van het communiceren centraal staat. In deze trainingen leer je de fijne kneepjes van het vak. Je leert hoe je onderlinge communicatie kunt bevorderen en ontwikkelt vaardigheden die jou niet alleen op de werkvloer, maar ook privé, goed van pas kunnen komen.

 

De booming wereld van de sales

In de wereld van sales draait het om het verhaal. En of jij daarin gelooft. Kennis van jezelf én het product dat je aan de man wil brengen, is daarom essentieel. Want zijn deze twee zaken niet op orde, dan weet jij jouw gesprekspartner helaas niet te overtuigen. En dat is waar het om draait binnen de tak van sport: overtuigen en onderhandelen. Gelukkig sta je er niet alleen voor en kun je allerlei skills leren om vol zelfvertrouwen jouw verhaal te pitchen aan prospects.

We leren altijd bij en dat is ook belangrijk. Want we zijn constant in beweging. Of je al jaren ervaring hebt, of jij net komt kijken in de saleswereld; het is altijd goed om te werken aan jouw vaardigheden. De sales- en onderhandeltrainingen van de Ontwikkelwijzer zijn er voor verschillende verkopers en onderhandelaars die nieuwe kennis willen opdoen of hun vaardigheden willen aanvullen.

Binnen deze categorie zijn er verschillende soorten trainingen beschikbaar. Ben je echt gefocust op de ‘harde’ kant van het verkopen? Of pak je het liever op kleinere schaal aan? Er is voor ieder wat wils!

 

Ruime baankansen als leidinggevende

Leidinggeven lijkt misschien simpel, maar het is een kunst. Op een effectieve manier communiceren, overzicht bewaken en jouw rol als leider begrijpen. En dat is nog maar het begin. Ook het bewaken en ontwikkelen van talenten, bedrijfsstrategieën ontwikkelen en daarbij jezelf niet vergeten. 

Het is een fulltime job die veel van je vraagt. Misschien ben jij er als medewerker ingerold of heb je bewust de stap gezet van medewerker naar manager. Wat de reden ook is, leidinggeven ligt jou van nature. Toch is het belangrijk je skills als manager te blijven ontwikkelen en trainen. Voor het belang van het team, de organisatie, maar vooral van jezelf. Het succes van het team valt en staat namelijk met jouw skills. Jij staat aan het roer en bepaalt de richting.

Of je nou al jaren ervaring hebt als manager of je net bent begonnen als professional; er zit bij de leiderschapstrainingen altijd een training tussen die aansluit bij jouw wensen. Van Projectmanagement tot Leiderschap, voor elke route is er wel een training.

Bekijk de trainingen!

Benieuwd welke Persoonlijke Ontwikkeling trainingen je kunt volgen met het STAP-budget? Bekijk het volledige aanbod op de Ontwikkelwijzer.

Over de Ontwikkelwijzer

De opleiders van de Ontwikkelwijzer (onderdeel van de Eikk Onderwijsgroep) helpen jou bij het zetten van de volgende stap in de arbeidsmarkt. Lees de inspirerende verhalen van andere omscholers en doorstromers, bekijk de beschikbare trajecten en ontdek wat nodig is om jouw gewenste omscholings- of doorgroeitraject te starten met het STAP-budget.

Tot €1.000 scholingsbudget
Snel geregeld
Vergroot je baankansen
De beste en NRTO-erkende opleiders