Ondersteuning bij de STAP-regeling

Onze opleidingen krijgen gemiddeld een 9

Bij ons ben je geen nummer

De beste en NRTO-erkende opleiders

Home

Over de IT-sector

Over de IT-sector

financiele sector

Het saaie beeld van de IT-sector is verleden tijd. Lange uren programmeren is niet meer waar de IT om draait! Denk je aan een dynamische werkplek? Dan is de IT-sector de juiste plek voor jou. De sector is door alle technologische veranderingen helemaal booming op dit moment. Word jij gelukkig bij het idee om te werken met big data, virtual reality of webontwikkelingen? Overweeg dan een stap naar een baan in de IT-sector!

Waarom wil jij werken in de IT-sector?

Wil je in een sector werken met de grootste garantie op een baan? Dan zit je in de IT-sector goed. De baankansen liggen voor het oprapen, en dat zal de komende jaren niet veranderen. Door de populariteit van IT-diensten is de vraag naar personeel alleen maar gestegen. En daarmee is ook het baanaanbod gigantisch gestegen. Hierdoor hoef je niet alleen maar bij een IT-bedrijf te werken, maar kun je vrijwel bij elk bedrijf aan de slag. Van programmeur tot projectmanager en van het onderwijs tot de overheid, de mogelijkheden zijn enorm.

Wat kan je met een baan in de IT?

Begin je in de IT-sector? Bereid je dan voor op een leven lang leren. De ontwikkelingen in de IT vliegen je om de oren, waardoor jij ook jezelf continu kunt blijven doorontwikkelen. De afwisselingen en nieuwe uitdagingen zorgen ervoor dat je je niet snel zult vervelen.

Werk je al in de IT? Dan is een training een manier om je kennis te verbreden. Komt er een project aan waarvoor je iets wil bijspijkeren? Of wil je goed voorbereid naar een nieuwe functie gaan? Dan is het raadzaam om jouw kennis op peil te houden met behulp van trainingen. Je leert alles wat je nodig hebt om zelfverzekerd aan de slag te kunnen gaan.

 

Bekijk de trainingen!

Benieuwd welke opleidingen en trainingen jij kunt volgen binnen de IT-sector met het STAP-budget? Bekijk het volledige aanbod op de Ontwikkelwijzer.

Duidelijke cijfers

De cijfers liegen niet: de IT-sector blijft groeien. Ruim 350 duizend IT’ers in Nederland gingen je voor. Waarvan 4 op de 10 ook echt binnen de IT-sector werkzaam zijn. Dat wil dus ook zeggen, dat de meeste IT’ers buiten de sector werkzaam zijn, zoals in de financiële dienstverlening, handel of bij de overheid. Met een baan in de IT kun je dus heel veel kanten op.

Tegenwoordig wordt er van IT’ers meer gevraagd dan alleen technische vaardigheden. Zo wordt er ook heel veel waarde gehecht aan aanpassingsvermogen, door de snel veranderende sector, maar ook algemene sociale vaardigheden zijn belangrijk. Denk aan communicatieve skills om goed te kunnen samenwerken. Trainingen gefocust op soft skills zijn dus ook een waardevolle aanvulling wanneer jij werkt in de IT-sector. Daarmee vergroot jij jouw kansen op de arbeidsmarkt.

Zo’n 30% van de werkenden in de IT-sector valt in de leeftijdscategorie 25 tot 35 jaar. Een jonge sector en dynamische sector dus, die vol baankansen zit: beter kan het niet, toch? De banen waar een grote vraag naar is, zijn programmeurs, beheerders, dataspecialisten en securityspecialisten. Ondanks dat de vraag naar deze banen groot is, wordt er echter wel verwacht dat de kennis up-to-date is. Heb je al skills? Dan heb je direct een streepje voor. Behoud dus je kennis en school je bij als je merkt dat er veel veranderingen plaatsvinden. Zo zorg je dat je altijd weet wat er speelt en garandeer je jezelf van een baan met genoeg uitdagingen en een goede beloning aan het einde van de maand. Want ook hier liegen de cijfers niet om: een functie in de wereld van IT verdient goed.

 Lees verder onder de afbeelding!

financiele sector

Welke kant ga jij op?

Beheer

De IT-sector kent heel veel routes. Kies je bijvoorbeeld voor een baan in beheer? Dan zorg jij ervoor dat processen soepel lopen, én blijven lopen. Storingen worden natuurlijk niet vanzelf opgelost in de praktijk. Belangrijk is dan dat er op dat moment de juiste kennis aanwezig is om aan de slag te gaan met een probleem. Je bent als het ware de schakel tussen applicatie en gebruikers en werkt daarom veel samen met programmeurs.

 

Programmeren

Daarmee komen we direct bij de volgende route: programmeren. Ben jij programmeur? Dan weet je alles over software. Jij zorgt ervoor dat bedrijven de allerbeste software bezitten zodat zij hun werk vlekkeloos kunnen uitvoeren. Programmeren is simpel gezegd instructies geven aan een computer, zodat deze precies doet wat jij wilt. Een programmeur weet alle codes en trucjes om een computer aan het werk te zetten. Elke opdracht is weer een nieuwe challenge. Een baan voor mensen die op zoek zijn naar een echte uitdaging, dus.

 

IT-eindgebruiker

Of word je IT-eindgebruiker? Zij hebben te maken met vrijwel alles als het gaat om devices, applicaties, data, gebruiksvriendelijkheid en support. Een hele lijst, dus. Uiteenlopende taken die ervoor zorgen dat geen dag hetzelfde is. Zorgen dat alle hardware werkt voor je collega’s, applicaties zo instellen dat ze op elk device werken, storingen oplossen en samenwerken in flexibele teams; niks is te gek voor jou. In de chaos weet jij je hoofd koel te houden en foutmelding na foutmelding uit de weg te slaan.

 

Overweeg jij een carrièreswitch?

Zou jij wel een andere carrièrepad willen inslaan? Maar twijfel jij? Lees hier alles over het maken van een carrièreswitch!

Over de Ontwikkelwijzer

De opleiders van de Ontwikkelwijzer (onderdeel van de Eikk Onderwijsgroep) helpen jou bij het zetten van de volgende stap in de arbeidsmarkt. Lees de inspirerende verhalen van andere omscholers en doorstromers, bekijk de beschikbare trajecten en ontdek wat nodig is om jouw gewenste omscholings- of doorgroeitraject te starten met het STAP-budget.

Tot €1.000 scholingsbudget
Snel geregeld
Vergroot je baankansen
De beste en NRTO-erkende opleiders