Ondersteuning bij de STAP-regeling

Onze opleidingen krijgen gemiddeld een 9

Bij ons ben je geen nummer

De beste en NRTO-erkende opleiders

Home

Over de Financiële sector

Over de Financiële sector

financiele sector

Wil jij graag aan de slag in de financiële sector, maar twijfel jij? Werken in de financiële sector wordt vaak gezien als stoffig en saai. Maar niks is minder waar. Er is namelijk geen sector zo beweeglijk en uitdagend als de financiële sector. Het vertekende beeld zorgt ervoor dat goed personeel vinden lastig is. Dit zorgt er dan wél weer voor dat er ongelofelijk veel baanmogelijkheden zijn voor jou. Of je nou beginnende bent, of wil doorgroeien in deze sector: alles is mogelijk.

Waarom wil jij werken in de financiële sector?

Werk je in de financiële sector? Vele mensen hebben een stoffig en saai beeld bij een baan in de financiële sector, maar het is belangrijker werk dan je waarschijnlijk verwacht. Denk aan een schuldhulpverlener; je coacht mensen in hun geldzaken en zorgt dat zij alles weer op de rit krijgen. Dit is een dankbaar beroep waar je mensen echt kunt helpen door hun steun en toeverlaat te zijn. Aan de andere kant kun je je richten op financieel plannen. Zo kun je aan de slag bij accountantsbureau en je bezig houden met investeren. Zorg jij dat jouw werkplek de juiste investeringen maakt?

Ook klantcontact is een groot onderdeel van de financiële sector. Mensen écht helpen. Dat is wat jij doet. De financiële sector is namelijk een sociale werkomgeving. Je hoeft dus niet alleen goed te zijn in cijfertjes. Er is van alles mogelijk. Zijn jouw soft skills ‘zorgzaam’ en ‘sociaal’? Ga jij tot het uiterste om iemand te begrijpen en te kunnen helpen? Dan is deze sector een match!

Wanneer is een beroep in de financiële sector iets voor jou?

Kun jij jouw hoofd koel houden in deze meest veranderlijke sector? Ben jij goed met mensen en kun je advies geven als de beste? Ook dan is deze sector een perfecte keuze voor jou. Er is geen dag hetzelfde. Hierdoor ontwikkel je jouw skills en dus ook jezelf, elke dag een beetje meer. De carrièremogelijkheden zijn reuze en een baan vinden is dus absoluut geen probleem. Waar je ook terecht komt: er is plek voor jou én je eventuele verdere plannen. Veel trainingen en opleidingen vergoedt de sector namelijk.

Doe je je werk goed? Dan zorg je er met jouw werkzaamheden voor dat je bijdraagt aan een mooi maatschappelijk belang. Zo ook de economische groei. Doordat jij goed bent met cijfertjes, klantcontact of plannen, kunnen de bewoners van het land sparen, lenen, betalen, enzovoort. Zijn zij blij, dan ben jij blij. Dat klinkt wel als een belangrijke taak, toch?

Omdat de sector zo breed is, is het baanaanbod reuze. Een belangrijke baan binnen een sector die veel afwisseling biedt én zorgt voor een kans om jezelf te blijven ontwikkelen: kortom dé sector voor jou!

 

Benieuwd naar ervaringen?

Vele gingen je al voor! Benieuwd naar het verhaal van iemand anders? Lees hoe Desiree de financiële sector ervaart!

Wat het werk jou kan bieden?

Met een diploma of certificaat in de financiële richting kun je al bij veel financiële instanties aan de slag. Van banken tot verzekeraars en andere verschillende instanties: de keuze ligt bij jou. Zo kun je echt ergens werken in een organisatie die jou aanspreekt.

Zoals we al zeiden worden veel trainingen vergoed door de organisatie waar je werkt. Zo hoef jij je dus geen zorgen te maken over eventuele kosten die bij de stap naar de financiële sector komen kijken. Samen met de continue ontwikkeling van de sector blijft het werkveld je dus stimuleren om jezelf uit te dagen. Door de vergoedingen wordt het je ook makkelijker gemaakt om door te groeien. Zo ben je nooit uitgeleerd.

Daarnaast het salaris. Mocht je door de vorige punten niet overtuigd zijn, dan word je dat nu wel. De financiële sector biedt namelijk een bovengemiddeld salaris. Genoeg redenen dus om toch eens te kijken wat jij binnen de sector kunt gaan doen.

Tot slot, mocht je graag in het buitenland willen werken, internationaal kun je met een baan in de financiële sector óók alle kanten op. Bij elk bedrijf is een financieel adviseur, planner of klantcontact nodig. Liggen jouw dromen dus in de financiële sector, maar buiten Nederland? Twijfel dan niet langer!

 Lees verder onder de afbeelding!

financiele sector

Stromingen

Wft en PE

Heb je nog geen ervaring en ben je dus nieuw in de financiële sector? Dan start je met het behalen van de Wft-diploma. De Wet op het financieel toezicht bevat alle regels en voorschriften voor de financiële sector, en het bijbehorende toezicht. Dit zorgt ervoor dat alle klantmedewerkers weten waar ze het over hebben. Het behalen van een Wft kan in verschillende modules. Zo kun jij kiezen uit de modules en je gericht laten opleiden.

Kies hier bijvoorbeeld voor een Wft Basis, Wft Inkomen of Wft Schade en verdiep je in de financiële sector. De keuze is ongelofelijk groot. Voor welke Wft ga jij?

Heb je een Wft-diploma behaald? Dan moet je deze periodiek geldig houden door een PE-examen af te leggen. En halen natuurlijk. Dit moet om de drie jaar. Ook deze examens zijn gericht op jouw keuzemodule.

CTA: Meer weten over de Wft’s en PE’s? Lees het in onze infographic.

Bekijk de infographic hier.

 

Verdiepen en specialiseren

Werk je al in de financiële sector en wil jij jouw kennis verbreden? Dan kun je kiezen voor bovenwettelijke trainingen, opleidingen en e-learnings. Zo kun je gaan voor een training die aansluit bij je huidige werkveld. School jij jezelf bij? Dan zorg je ervoor dat je jezelf onderscheidt van jouw collega’s binnen de financiële sector. Daag jezelf uit om net dat stapje meer te zetten!

Voor een verdiepende training kun je onder andere gaan voor Leergang Hypothecair krediet, als je jouw Wft Hypothecair krediet hebt. Of heb je een eigen bedrijf en wil je meer kennis opdoen binnen de financiële sector? Kijk dan naar verschillende specialisaties in de leerweg Zakelijk Financieren. Er zijn tal van mogelijkheden, dus jij kunt precies kiezen wat bij jou past.

Bekijk de ruim 250 opleidingen en vind de perfecte match voor jou.

 

Bekijk de trainingen!

Benieuwd welke opleidingen en trainingen jij kunt volgen binnen de financiële sector met het STAP-budget? Bekijk het volledige aanbod op de Ontwikkelwijzer.

Over de Ontwikkelwijzer

De opleiders van de Ontwikkelwijzer (onderdeel van de Eikk Onderwijsgroep) helpen jou bij het zetten van de volgende stap in de arbeidsmarkt. Lees de inspirerende verhalen van andere omscholers en doorstromers, bekijk de beschikbare trajecten en ontdek wat nodig is om jouw gewenste omscholings- of doorgroeitraject te starten met het STAP-budget.

Tot €1.000 scholingsbudget
Snel geregeld
Vergroot je baankansen
De beste en NRTO-erkende opleiders