Ondersteuning bij de STAP-regeling

Onze opleidingen krijgen gemiddeld een 9

Bij ons ben je geen nummer

De beste en NRTO-erkende opleiders

Home

Kansrijke beroepen

Kansrijke beroepen

financiele sector

Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en wil je sterk beginnen? Dan start het uiteraard allemaal bij de juiste voorbereiding. Bijvoorbeeld met kijken waar de meest kansrijke beroepen liggen. De banenmarkt is booming en baankansen liggen voor het oprapen. Het enige wat jij ervoor hoeft te doen, is de eerste stap te zetten en te starten met de juiste opleiding. Maar waar liggen nou de beste baankansen? We hebben de meest kansrijke beroepen op een rijtje gezet. Benieuwd wat de kansrijke beroepen zijn in de verschillende sectoren? Lees dan snel verder.

Een training is een goede manier om je om- of bij te scholen, zodat jij klaar bent voor je volgende stap. Elke sector heeft zijn eigen kansen op de arbeidsmarkt. Op deze pagina focussen wij ons op drie sectoren; de Financiële sector, de IT-sector en Persoonlijke Ontwikkeling. We zetten de meest kansrijke beroepen binnen deze sectoren op een rijtje en duiken er daarna dieper op in!

Kansrijke beroepen:

  1. Adviseur
  2. Schadebehandelaar
  3. Data-analist
  4. Netwerkbeheerder
  5. Programmeur
  6. Developer
  7. Coaching

Kansrijke beroepen in de financiële sector

In een sector die continu in beweging is, vliegen de kansen je om de oren. Én ze zijn nog veelzijdig ook. Het baanaanbod is reuze, en werken in de financiële sector leuker is dan je wellicht denkt. Het gevarieerde aanbod zorgt ervoor dat je heel veel kanten op kunt. Heel veel mogelijkheden voor jou dus! De financiële sector biedt banen waar je je vakkundigheid met cijfers kwijt kunt, maar ook mensen kunt

Adviseur. Dat kan op verschillende vlakken – assurantie, hypotheek, belasting – en biedt dus ruime mogelijkheden. Zo kun je vrijwel in elk bedrijf aan de slag en help jij mensen met de beste adviezen. Want mensen écht helpen is waar jij goed in bent. Jouw dagelijkse missie bedraagt onder andere ook het realiseren van financiële doelen, denk aan omzetdoelstellingen. Je zoekt hiervoor naar alles wat nodig is om deze werkelijkheid te bereiken, en geeft natuurlijk advies waar nodig.

Een brede baan in combinatie met een bovengemiddeld salaris; dat wordt jouw realiteit als financieel adviseur. Zie jij het al helemaal voor je? Bekijk dan hier de trainingen die jou voorbereiden op het adviseursvak.

Ook schadebehandelaar staat hoog in het lijstje van kansrijke beroepen. Ben jij juridisch ingesteld, handig met cijfertjes én heb je de drive om mensen te helpen? Dan is schadebehandelaar hét voor jou. Als schadebehandelaar kun je je specialiseren in particuliere of zakelijke schade. Jij zorgt ervoor dat de schadeclaim wordt onderzocht, behandelt en op de juiste manier wordt vastgesteld. Je bent dé contactpersoon tussen de klant met een schadeclaim en verzekeringsmaatschappij.

Wil jij mensen met schade uit de brand helpen? Dan is een training tot schadebehandelaar wellicht jouw nieuwe uitdaging!

 

Wil jij werken in de financiële branche?

Schadebehandelaar of financieel adviseur worden?

De ICT; kansrijk én uitdagend

Zoek je naar kansrijke banen? Dan zit je in de ICT-sector goed. Het baanaanbod neemt alleen maar toe en bedrijven staan te springen om nieuwe arbeidskrachten te verwelkomen. De razendsnel veranderende sector biedt elke dag uitdaging. Geen dag is saai door de continue ontwikkelingen. Ben jij op de hoogte van alle trends op het gebied van Information Technology? Dan liggen de ICT-kansen voor jou voor het oprapen. Het grote baanaanbod brengt veel kansrijke banen met zich mee. Zo ook:

 Data-analist. Ben jij gek op gegevens en weet jij die om te zetten in bruikbare informatie? Dan ben jij een geboren data-analist. Analyseren, inventariseren en omzetten; dat zijn jouw taken. En dit kan in vrijwel elke sector. Zo ben je flexibel en kun je werken in een sector die jou interesseert.

 Ook netwerkbeheerder is een kansrijk beroep. Als netwerkbeheerder let jij op de drie o’s binnen een bedrijf; het opzetten, onderhouden en optimaliseren van netwerken. Je hebt een ondersteunende en uitvoerende taak. Zo geef je het ene moment advies en steek je later je eigen handen uit de mouwen om een nieuw team op te zetten. Je beveiligt hele computernetwerken, van servers tot printers, alsof het niks is. Is deze veelzijdige baan iets voor jou?

 Een programmeur specialiseert zich in, de naam zegt het al, het programmeren van software. Programmeren is eigenlijk een ander woord voor ontwikkelen. Van systemen tot apps; jij weet overal de handigste trucjes uit de kast te trekken. Als programmeur spreek jij niet alleen Nederlands of Engels, maar ook programmeertaal. Alle codes ken je uit je hoofd. Zo zorg jij ervoor dat een programma precies doet wat hij moet doen en wanneer. Én dat aangesloten op de wens van de klant. Klinkt dit als een koud kunstje voor jou? Dan is de kansrijke baan als programmeur iets voor jou.

Een beroep dat daarop aansluit is developer. Deze onderhoudt en ontwikkelt bestaande software door, maar kan ook software ontwikkelen. Analyseren, creëren en oplossen van softwareproblemen is een standaard dag voor een developer. Ook developers kunnen eigenlijk overal aan de slag. Sluit deze veelzijdige baan aan op jouw interessegebied?

 

Zie jij een toekomst voor je in de ICT-sector?

Word jij programmeur, data-analist, developer of netwerkbeheerder?

Maak jezelf kansrijk door Persoonlijke Ontwikkeling

Met een van de trainingen Persoonlijke Ontwikkeling leer jij het beste uit jezelf te halen. Een belangrijke investering, waar veel mensen niet als eerste aan denken. Toch is jezelf blijven ontwikkelen één van de belangrijkste dingen. Door te investeren in jezelf haal je niet alleen het meest uit jezelf, maar ook uit je carrière. Sta jij namelijk sterk in je schoenen? Dan straal je dat ook uit op de werkvloer. Haal jij al alles uit je dag?

Coaching is een belangrijk beroep als het gaat om Persoonlijke Ontwikkeling. Help jij mensen met ontwikkelen? Leer jij ze omgaan in stressvolle situaties? Om iemand goed te kunnen coachen moet je jouw rol als adviseur goed begrijpen. Iemand helpen zit in jouw genen en je gaat door tot het gelukt is. Wil jij mensen helpen sterker in hun schoenen te staan? Een coach is altijd nodig. Baankansen zat, dus!

Is coaching iets voor jou?

Bekijk de trainingen van Persoonlijke Ontwikkeling!

Over de Ontwikkelwijzer

De opleiders van de Ontwikkelwijzer (onderdeel van de Eikk Onderwijsgroep) helpen jou bij het zetten van de volgende stap in de arbeidsmarkt. Lees de inspirerende verhalen van andere omscholers en doorstromers, bekijk de beschikbare trajecten en ontdek wat nodig is om jouw gewenste omscholings- of doorgroeitraject te starten met het STAP-budget.

Tot €1.000 scholingsbudget
Snel geregeld
Vergroot je baankansen
De beste en NRTO-erkende opleiders