Ondersteuning bij de STAP-regeling

Onze opleidingen krijgen gemiddeld een 9

Bij ons ben je geen nummer

De beste en NRTO-erkende opleiders

Home

Hoe houd je jouw werk leuk?

Hoe houd je jouw werk leuk?

leuk werk

Kan je soms wakker liggen van je werk? Niets is zo vervelend als twijfelen of jij nog wel op je plek zit bij je huidige baan. Om plezier in je werk te hebben staan er twee dingen centraal. Enerzijds een baan hebben die je energie geeft. Anderzijds is het belangrijk om zelf goed in je vel te zitten. Aan de hand van deze stappen houd jij je werk leuk en zorg je goed voor jezelf. Wel zo belangrijk. Lees snel verder.

Ontevreden zijn over je huidige werksituatie komt vaker voor dan je denkt. Veel mensen blijven er te lang in hangen, terwijl een nieuwe stap zetten helemaal niet eng hoeft te zijn. Mits je de juiste hulp krijgt. De Ontwikkelwijzer staat voor je klaar. Lees in de volgende tips hoe jij je werk zo leuk mogelijk houdt.

Tip 1 – Steek tijd in je collega’s en je werkplek

Je bent meestal meer op je werk dan thuis. Het is dan ook fijn als deze omgeving als een tweede thuis voelt. Steek tijd in een goede band met je collega’s. Geef ze eens een compliment of vraag oprecht hoe het met ze gaat. Zo wordt je band onderling sterker. Ruim daarnaast je werkplek op en ruil je stoffige stapel papierwerk in voor een opvallende tijdschriftcassette. Plaats bijvoorbeeld een kamerplant voor meer sfeer. Zo creëer je een fijne werkomgeving waar je met meer plezier aan het werk zult gaan.

Tip 2 – Stel doelen

Elke dag doelloos aan het werk gaan en geen vooruitzicht hebben, werkt demotiverend. Stel daarom doelen. Op lange termijn, maar ook op korte termijn. Hierdoor creëer je een punt op de horizon waar je heen kunt werken. Heb je een doel gehaald? Trakteer jezelf dan op dat lekkere gebakje of die stoere sneakers.  

Tip 3 – Evalueer

Wat vind je op dit moment van je werk? Een evaluatie van tijd tot tijd is helemaal geen slecht idee. Zit er nog uitdaging in? Worden je talenten nog gebruikt tijdens de werkzaamheden die je doet? Wat mis je in je werk? En wat kan er beter? Door regelmatig kritisch te kijken naar deze vragen ontdek je waar de knelpunten zitten in jouw werkgeluk. Pak deze punten aan en zorg dat je weer enthousiast wordt van je werk. Alles is mogelijk.

Tip 4 – Zorg voor uitdaging

Zonder uitdaging wordt je werk al snel eentonig. Heb jij nog voldoende uitdaging in je werk? Zo niet, ga dan in gesprek met je leidinggevende over de mogelijkheden voor meer uitdaging. Er zijn meerdere trainingen en cursussen die naast je fulltime baan uit te voeren zijn. Blijf jezelf ontwikkelen, ga op zoek naar de uitdaging die het meest bij jou past en die jouw werk leuker maakt.

Tip 5 – Keuzes, keuzes, keuzes

Is de rek eruit, ook na de bovenstaande tips en kies je ervoor om een nieuwe stap te zetten? Belangrijk is dan om goed te oriënteren wat jou een goede uitdaging gaat bieden. Kies je voor een training coaching en ga je aan de slag als leidinggevende? Of gooi je het roer om en ontwikkel je jezelf tot beheerder in de ICT? De mogelijkheden zijn eindeloos. Belangrijk is om een overwogen keuze te maken. Keuzestress? We helpen je er graag bij.

Geplaatst in Inspiratie

Geschreven door Anne Rouschop

Content Marketeer Ontwikkelwijzer

Ook interessant…

Hoe combineer ik mijn fulltimebaan met een opleiding?

Hoe combineer ik mijn fulltimebaan met een opleiding?

Ben jij aan het overwegen om een opleiding naast je fulltimebaan te gaan volgen? En vraag jij je af of dat wel met elkaar te combineren valt en/of je dan ook voldoende tijd overhoudt voor jezelf en andere leuke dingen? Het antwoord op deze vragen ligt in je eigen...

Lees meer
Hoe weet ik of een baan bij mij past?

Hoe weet ik of een baan bij mij past?

Ben jij op zoek naar een nieuwe baan die naadloos bij jou past? Dan heb je een uitdaging voor je liggen. De huidige arbeidsmarkt is overweldigend. Het aantal openstaande vacatures blijft daarnaast met grote getalen stijgen. Kortom, de keuze is reuze. Maar hoe weet je...

Lees meer
Help! Ik heb gestudeerd. Wat kan ik ermee?

Help! Ik heb gestudeerd. Wat kan ik ermee?

Eindelijk is het moment daar: je cursus of studie is afgerond. Na alle studie-uren heb je eindelijk jouw diploma of certificaat in handen. Maar wat kan je er precies mee? Is een studiekeuze bepalend voor de rest van je carrière? En moet die eerste baan direct de...

Lees meer
Update STAP-regeling

Update STAP-regeling

Inmiddels zijn we meerdere maanden onderweg met het STAP-budget. En dat het populair is, is gebleken. Nederland wil massaal door- en bij leren. Dat is natuurlijk hartstikke mooi, maar dat betekent helaas wel dat niet iedereen direct gebruik kan maken van deze...

Lees meer

Over de Ontwikkelwijzer

De opleiders van de Ontwikkelwijzer (onderdeel van de Eikk Onderwijsgroep) helpen jou bij het zetten van de volgende stap in de arbeidsmarkt. Lees de inspirerende verhalen van andere omscholers en doorstromers, bekijk de beschikbare trajecten en ontdek wat nodig is om jouw gewenste omscholings- of doorgroeitraject te starten met het STAP-budget.

Tot €1.000 scholingsbudget
Snel geregeld
Vergroot je baankansen
De beste en NRTO-erkende opleiders