Ondersteuning bij de STAP-regeling

Onze opleidingen krijgen gemiddeld een 9

Bij ons ben je geen nummer

De beste en NRTO-erkende opleiders

Home

Heb jij de juiste studiekeuze gemaakt?

Heb jij de juiste studiekeuze gemaakt?

juiste studiekeuze

Een baan waar je niet op je plek zit, geen fijne werksfeer, onvoldoende uitdaging of niet lekker in je vel zitten; allemaal signalen die erop wijzen dat je de verkeerde studiekeuze of werkkeuze hebt gemaakt en het tijd is voor verandering. Als je goed voorbereid op zoek gaat naar je volgende stap hoeft een nieuwe keuze helemaal geen probleem te zijn.

Want twijfel je over je keuze? Jij bent écht niet de enige! Vaker wordt een carrièreswitch als een grote stap gezien. Maar dat hoeft niet zo te zijn. Wij helpen je door je nieuwe uitdaging heen. Benieuwd naar wat wij voor je kunnen doen? Lees dan verder.

Luister naar jezelf

Vaak denken we met ons hoofd, maar juist ons gevoel speelt een belangrijke rol. Voel je dat je niet op de juiste plek zit? Of is het tijd voor een nieuwe uitdaging? Geen zorgen, je bent niet de enige. Soms is het zelfs nodig om te wisselen om erachter te komen wat de juiste keuze is voor jou. Het komt vaker voor dat een persoon wisselt, dan dat iemand in één keer de goede keuze maakt. Het is ook lastig om te bepalen wat de volgende stap moet zijn. Begin daarom met goed luisteren naar jezelf.

Krijg inzicht

Naast het luisteren naar je gevoel, is het belangrijk om inzicht te krijgen in de situatie. Het geeft namelijk rust in het hoofd. Zo kun je gemakkelijker een keuze maken. Schrijf op welke aspecten je niet prettig vindt aan je huidige baan. En welke juist wél. Dat is namelijk de eerste stap: helder krijgen waar de knelpunten zitten. Doe daarnaast verschillende beroepskeuzetests om een beeld te krijgen van jouw kwaliteiten, gematcht aan carrières. Uiteraard kun je zelf dit inzicht verkrijgen, maar natuurlijk zou je ook in gesprek kunnen gaan met een loopbaancoach. Wellicht zit je met een aantal aanpassingen in jouw huidige baan weer helemaal op je plek. Dan is een carrièreswitch niet nodig. Vind je iets wat bij jou en jouw kwaliteiten past? Ga er dan voor!

Investeer in jezelf

Zit je qua sector op je plek, maar valt er meer uit jezelf te halen? Ga dan voor één van de doorgroeimogelijkheden. Losse trainingen die ervoor zorgen dat jij de benodigde kennis in huis hebt om die volgende stap in jouw carrière te zetten. Blijven leren is altijd een goede keuze. Zo spijker je kennis bij en blijf je jezelf ontwikkelen. Hierdoor ontstaan er weer nieuwe kansen in jouw carrière. Ook kun je dankzij investeren in jouw persoonlijke ontwikkeling ontdekken waar jouw kwaliteiten en ontwikkelpunten liggen. En juist met dát inzicht kun je jouw huidige functie weer uitdagend maken.

Zoek naar uitdaging

Het kan ook zijn dat je helemaal je geen voldoening meer uit je huidige situatie haalt, of er zit simpelweg gewoon geen uitdaging meer in omdat jouw kennis en kunnen je baan te boven gaan. Dan is dit het juiste moment voor een switch. Het leven is te kort om op een plek te blijven zitten waar je niet gelukkig bent. Er zijn nog veel meer opties op de banenmarkt. En wil je de overstap naar een nieuwe uitdaging goed maken? Start dan met een training. Zo word je begeleid en klaargestoomd voor de nieuwe stap in je carrière.

Blijf dus niet hangen als je twijfelt. Er zijn veel meer mogelijkheden dan een baan waar je niet gelukkig bent. De Ontwikkelwijzer staat voor je klaar om je te helpen naar de volgende stap.

Geplaatst in Inspiratie

Geschreven door Anne Rouschop

Content Marketeer Ontwikkelwijzer

Ook interessant…

Hoe combineer ik mijn fulltimebaan met een opleiding?

Hoe combineer ik mijn fulltimebaan met een opleiding?

Ben jij aan het overwegen om een opleiding naast je fulltimebaan te gaan volgen? En vraag jij je af of dat wel met elkaar te combineren valt en/of je dan ook voldoende tijd overhoudt voor jezelf en andere leuke dingen? Het antwoord op deze vragen ligt in je eigen...

Lees meer
Hoe weet ik of een baan bij mij past?

Hoe weet ik of een baan bij mij past?

Ben jij op zoek naar een nieuwe baan die naadloos bij jou past? Dan heb je een uitdaging voor je liggen. De huidige arbeidsmarkt is overweldigend. Het aantal openstaande vacatures blijft daarnaast met grote getalen stijgen. Kortom, de keuze is reuze. Maar hoe weet je...

Lees meer
Help! Ik heb gestudeerd. Wat kan ik ermee?

Help! Ik heb gestudeerd. Wat kan ik ermee?

Eindelijk is het moment daar: je cursus of studie is afgerond. Na alle studie-uren heb je eindelijk jouw diploma of certificaat in handen. Maar wat kan je er precies mee? Is een studiekeuze bepalend voor de rest van je carrière? En moet die eerste baan direct de...

Lees meer
Update STAP-regeling

Update STAP-regeling

Inmiddels zijn we meerdere maanden onderweg met het STAP-budget. En dat het populair is, is gebleken. Nederland wil massaal door- en bij leren. Dat is natuurlijk hartstikke mooi, maar dat betekent helaas wel dat niet iedereen direct gebruik kan maken van deze...

Lees meer

Over de Ontwikkelwijzer

De opleiders van de Ontwikkelwijzer (onderdeel van de Eikk Onderwijsgroep) helpen jou bij het zetten van de volgende stap in de arbeidsmarkt. Lees de inspirerende verhalen van andere omscholers en doorstromers, bekijk de beschikbare trajecten en ontdek wat nodig is om jouw gewenste omscholings- of doorgroeitraject te starten met het STAP-budget.

Tot €1.000 scholingsbudget
Snel geregeld
Vergroot je baankansen
De beste en NRTO-erkende opleiders