Ondersteuning bij de STAP-regeling

Onze opleidingen krijgen gemiddeld een 9

Bij ons ben je geen nummer

De beste en NRTO-erkende opleiders

Home

Een leven lang leren

Een leven lang leren

Leven lang leren

Wil jij meer kansen, uitdaging of plezier uit je werk halen? Dan is blijven leren super belangrijk. Leren stopt namelijk niet na één opleiding en de kans is aanwezig dat je ook binnen je werk te maken krijgt met bepaalde ontwikkelbehoeftes. Daarom is het fijn dat je je tegenwoordig gemakkelijk kunt bij- of omscholen. Zo blijf jij jezelf (persoonlijk) ontwikkelen én groei je door in je werk. Zet jij ook de volgende stap?

Je leven lang leren is niet alleen goed voor jouw werksituatie, maar ook voor jezelf. Bij- of omscholen wordt vaak gezien als een extra moeite, waar men niet altijd op zit te wachten. Terwijl het tegendeel daarvan waar is. En goed om te weten: bij- of omscholing is prima te combineren met jouw huidige baan of situatie. Trainingen zijn namelijk ook in de weekenden, avonden of zelfs digitaal te volgen. Daarnaast zijn er nog meer oplossingen die het bij- of omscholen makkelijker maken voor jou.

Waarom blijven leren belangrijk is

Eigenlijk leer je elke dag, bewust of onbewust, wat nieuws. Dat zal de ene dag meer zijn dan de andere, maar al die kleine leermomentjes bij elkaar, zorgen er toch voor dat je altijd aan het leren bent. Combineer je dit met het leren van nieuwe skills, dan verrijk je jouw leven. Stap voor stap. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het leren van een vreemde taal of het bespelen van een nieuw instrument.

Roeien met nieuwe riemen

Blijven leren is altijd mooi meegenomen. Zo verrijk je jouw skills en kun je die ook toepassen op de werkvloer. Door nieuwe dingen te leren, help je jouw hersens om gezond te blijven. Hoe meer je leert in je leven, hoe gezonder jouw hersens oud worden. Je vernieuwt dus eigenlijk elke keer de olie in jouw motor of de riemen van jouw boot. En dat moet ook wel. De maatschappij verandert snel. Wil je hierin mee kunnen gaan, dan is het belangrijk dat je bijblijft. Zo komen jouw nieuwe riemen goed van pas.

Hoe daag jij jezelf uit?

Misschien word je in jouw omgeving niet echt uitgedaagd om een nieuwe, spannende stap te zetten. Ook al betekent het zetten van een nieuwe stap eigenlijk altijd vooruitgang. Is je nieuwe uitdaging toch niet wat je er van gehoopt had? En ben je verder aan het kijken naar iets dat wel bij jou past? Onze tip: kijk een paar keer per jaar eens kritisch naar je persoonlijke situatie. Past mijn huidige baan nog bij mijn skills of is het een eitje geworden? Zijn er dingen die ik kan verbeteren? Wat mis ik in mijn huidige werksituatie? Met de antwoorden op die vragen kun je de conclusie trekken of je nog tevreden bent of dat het tijd is om een volgende stap te zetten.

Stimulatie vanuit de overheid

Ook vanuit de overheid wordt doorgroeien gestimuleerd en hebben zij verschillende subsidieregelingen in het leven geroepen. Zo blijf je goed inzetbaar op de arbeidsmarkt. Eén van de subsidiemogelijkheden is het STAP-budget: 1000 euro subsidie vanuit de overheid waarvan jij jaarlijks één keer gebruik mag maken voor bij- of omscholing. Veel opleidingen of trainingen zijn hierdoor zelfs gratis te volgen. De uitgelezen kans dus om jouw ontwikkeling vorm te geven.

Geplaatst in Inspiratie

Geschreven door Anne Rouschop

Content Marketeer Ontwikkelwijzer

Ook interessant…

Hoe combineer ik mijn fulltimebaan met een opleiding?

Hoe combineer ik mijn fulltimebaan met een opleiding?

Ben jij aan het overwegen om een opleiding naast je fulltimebaan te gaan volgen? En vraag jij je af of dat wel met elkaar te combineren valt en/of je dan ook voldoende tijd overhoudt voor jezelf en andere leuke dingen? Het antwoord op deze vragen ligt in je eigen...

Lees meer
Hoe weet ik of een baan bij mij past?

Hoe weet ik of een baan bij mij past?

Ben jij op zoek naar een nieuwe baan die naadloos bij jou past? Dan heb je een uitdaging voor je liggen. De huidige arbeidsmarkt is overweldigend. Het aantal openstaande vacatures blijft daarnaast met grote getalen stijgen. Kortom, de keuze is reuze. Maar hoe weet je...

Lees meer
Help! Ik heb gestudeerd. Wat kan ik ermee?

Help! Ik heb gestudeerd. Wat kan ik ermee?

Eindelijk is het moment daar: je cursus of studie is afgerond. Na alle studie-uren heb je eindelijk jouw diploma of certificaat in handen. Maar wat kan je er precies mee? Is een studiekeuze bepalend voor de rest van je carrière? En moet die eerste baan direct de...

Lees meer
Update STAP-regeling

Update STAP-regeling

Inmiddels zijn we meerdere maanden onderweg met het STAP-budget. En dat het populair is, is gebleken. Nederland wil massaal door- en bij leren. Dat is natuurlijk hartstikke mooi, maar dat betekent helaas wel dat niet iedereen direct gebruik kan maken van deze...

Lees meer

Over de Ontwikkelwijzer

De opleiders van de Ontwikkelwijzer (onderdeel van de Eikk Onderwijsgroep) helpen jou bij het zetten van de volgende stap in de arbeidsmarkt. Lees de inspirerende verhalen van andere omscholers en doorstromers, bekijk de beschikbare trajecten en ontdek wat nodig is om jouw gewenste omscholings- of doorgroeitraject te starten met het STAP-budget.

Tot €1.000 scholingsbudget
Snel geregeld
Vergroot je baankansen
De beste en NRTO-erkende opleiders