Ondersteuning bij de STAP-regeling

Onze opleidingen krijgen gemiddeld een 9

Bij ons ben je geen nummer

De beste en NRTO-erkende opleiders

Home

6 Tips om je motivatie na de zomervakantie weer terug te vinden

6 Tips om je motivatie na de zomervakantie weer terug te vinden

motivatie

Ook net terug van je heerlijke vakantie? En moet jij weer terug naar je bureaustoel? Dat kan soms wel wat moeilijker zijn, dan dat je verwacht had. Dat snappen wij! Want tijdens je heerlijke vakantie heb je alle tijd gehad voor jezelf. Heerlijk! Maar nu is het tijd om weer aan de slag te gaan.

De motivatie staat na de vakantieperiode op een lager pitje. Maar maak je geen zorgen, want dat is voor ons allemaal herkenbaar. Met onze motivatietips zit jij weer met volle energie en concentratie op je bureaustoel. En vergeet niet: hard work always pays off.

Tip 1: Take it easy

De eerste dag is altijd leuker dan je denkt. Vaak begint de dag met bijkletsen over je heerlijke vakantie met je collega’s. Pak dan alvast een goede kop koffie of thee, want je kan jezelf erop instellen dat je mailbox behoorlijk is ontploft. Dat is niet erg! Gun jezelf de tijd om daar doorheen te akkeren. Bepaal zelf welke mails prioriteit hebben en start daarmee. Je mailbox uitlpuizen gaat immers vaak vlot. De rest komt later wel.

Tip 2: Productiviteit hack

Ooit van de ‘Ivy Lee Method’ gehoord? Deze honderdjarige hack is een echte gamechanger en makkelijk toepasbaar. Dus let vooral goed op, want dit is hoe het werkt: schrijf elke ochtend de zes belangrijke taken op die je op die dag moet/kan doen. Niet meer en niet minder dan zes. Maak je lijstje compleet door het van meest tot het minst belangrijk te ordenen. Lijstje af? Focus je dan op de eerste taak en niks anders. Taak voldaan? Ga dan naar de volgende taak. Kijk aan het eind van je werkdag wat je af hebt en wat je niet af hebt schuif je door naar de volgende dag. Doe dit elke dag en je zult merken dat je productiviteit stijgt.

Tip 3: Begin met het moeilijkste

Je kent het wel: een taak die je elke keer ontwijkt. Maar hoe dichter je bij de deadline komt, hoe meer stress je hiervan kan ervaren. Voorkom dit door de moeilijkste taak of de taak waar je het minst zin in hebt als eerste te doen. Voordeel? Je voelt je veel beter en productiever wanneer je die taak af hebt. De rest is daarna appeltje eitje.

Tip 4: Nieuwe dingen kopen helpt

Dit is een echte klassieker en werkt altijd. Heb je iets in je vizier of heb je wat voor de kantoor nodig, zoals een nieuwe agenda of een handig gadget? Dan is het nu de tijd om jezelf daarmee te verwennen. Zo motiveer je jezelf om aan de slag te gaan en kun je genieten van je nieuwe item. Geloof ons, dit werkt voor iedereen. Want naar je werk gaan met een nieuwe tas is ineens zo veel leuker.

Tip 5: Stel doelen en beloon jezelf

Wat wil je deze maand bereiken? Wat wil je deze week of maand af hebben? Wat wil je leren? Doelen stellen en deze uiteindelijk afstrepen van je lijstje doet wonderen voor je humeur en motivatie. Je zult het al snel merken dat je veel meer uit je werk gaat halen. Want doelen helpen je een richting te geven aan je werkdag en zo werk je voor jezelf ook nog eens ergens naartoe. Heb jij een doel behaald? Vier dat door jezelf te belonen.

Tip 6: Plan iets leuks

Pak je agenda en plan een leuke activiteit in na je werkweek. Ga gezellig uiteten of geniet van een goede film in de bioscoop. Of begin alvast met het plannen van je volgende vakantie. Kijk rond waar je heen wil en wat je allemaal wil bezoeken. Op deze manier kom je weer in de vakantiestemming en heb jij weer iets waar je naar uit kan kijken. De voorpret kan nooit te vroeg beginnen.

Ga jij aan de slag met de Ivy Lee Method of ga je een nieuwe skill leren als doel? Leuk! Wist je dat we bij De Ontwikkelwijzer een ruim aanbod hebben aan trainingen? Bekijk ze hier en wij wensen je veel succes en plezier op je werk!

Geplaatst in Inspiratie

Geschreven door Anne Rouschop

Content Marketeer Ontwikkelwijzer

Ook interessant…

Hoe combineer ik mijn fulltimebaan met een opleiding?

Hoe combineer ik mijn fulltimebaan met een opleiding?

Ben jij aan het overwegen om een opleiding naast je fulltimebaan te gaan volgen? En vraag jij je af of dat wel met elkaar te combineren valt en/of je dan ook voldoende tijd overhoudt voor jezelf en andere leuke dingen? Het antwoord op deze vragen ligt in je eigen...

Lees meer
Hoe weet ik of een baan bij mij past?

Hoe weet ik of een baan bij mij past?

Ben jij op zoek naar een nieuwe baan die naadloos bij jou past? Dan heb je een uitdaging voor je liggen. De huidige arbeidsmarkt is overweldigend. Het aantal openstaande vacatures blijft daarnaast met grote getalen stijgen. Kortom, de keuze is reuze. Maar hoe weet je...

Lees meer
Help! Ik heb gestudeerd. Wat kan ik ermee?

Help! Ik heb gestudeerd. Wat kan ik ermee?

Eindelijk is het moment daar: je cursus of studie is afgerond. Na alle studie-uren heb je eindelijk jouw diploma of certificaat in handen. Maar wat kan je er precies mee? Is een studiekeuze bepalend voor de rest van je carrière? En moet die eerste baan direct de...

Lees meer
Update STAP-regeling

Update STAP-regeling

Inmiddels zijn we meerdere maanden onderweg met het STAP-budget. En dat het populair is, is gebleken. Nederland wil massaal door- en bij leren. Dat is natuurlijk hartstikke mooi, maar dat betekent helaas wel dat niet iedereen direct gebruik kan maken van deze...

Lees meer

Over de Ontwikkelwijzer

De opleiders van de Ontwikkelwijzer (onderdeel van de Eikk Onderwijsgroep) helpen jou bij het zetten van de volgende stap in de arbeidsmarkt. Lees de inspirerende verhalen van andere omscholers en doorstromers, bekijk de beschikbare trajecten en ontdek wat nodig is om jouw gewenste omscholings- of doorgroeitraject te starten met het STAP-budget.

Tot €1.000 scholingsbudget
Snel geregeld
Vergroot je baankansen
De beste en NRTO-erkende opleiders